Insolit in Formula 1: o masina BMW cu motor Ferrari
02.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Peter Sauber a revenit in fruntea echipei lasate de izbeliste de BMW, in incercarea de a o salva de la desfiintare. Fara niciun sponsor pe masina, dar cu bugetul asigurat pentru 2010 (cel putin asa sustine elvetianul!), echipa BMW Sauber si-a prezentat oficial noul monopost C29.

Va mai amintiti? Dupa retragerea celor de la Honda, Ross Brawn a cumparat echipa de la niponi si, la fel ca Sauber, si-a aliniat monoposturile vopsite intr-un alb imaculat, la startul sezonului 2009. Asa a castigat titlul suprem! Apoi, Brawn GP a fost cumparata de Mercedes. Ce se va intampla cu echipa lui Sauber, ramane de vazut.

Nu va lasati indusi in eroare de numele echipei! Chiar daca incepe cu BMW, sub capota se afla un propulsor V8 de provenienta… Ferrari! Explicatia acestei ciudatenii consta in faptul ca, in lipsa unu buget consistent, Sauber nu a putut renunta la drepturile comerciale (banii) care ii revin echipei, de pe urma terminarii campionatului trecut pe locul 6, de catre adevaratul team BMW, cu Heidfeld si Kubica la volan. Apropo de piloti, noul C29 va fi pilotat de Pedro de la Rosa si Kamui Kobayashi.

Distribuie acest articol!