Mercedes SLS AMG este noul safety car din Formula 1
26.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa doar doi ani in serviciul Marelui Circ, “batranul” safety car Mercedes SL 63 AMG este inlocuit cu noul “gullwing” Mercedes-Benz SLS AMG. In ceea ce priveste masina medicala, aceasta va continua sa fie, si in sezonul 2010, un Mercedes C 63 AMG Estate. Cel care se va afla la volanul safety car-ului va fi, si in 2010, fostul pilot din DTM, germanul Bernd Maylander, secondat de Pete Tibbetts, reprezentantul FIA. Masina medicala, care ia startul in spatele concurentilor si parcurge primul tur de pista la fiecare cursa sau intervine atunci cand situatia o impune, va fi pilotata de sud-africanul Alan van de Merwe, in dreapta sa aflandu-se medicul oficial FIA, dr. Gary Hartstein.

Masina pregatita pentru momentele de neutralizare ale curselor de Formula 1 are motorul, transmisia, suspensia si sistemul de franare indentice cu cele de pe versiunea SLS AMG de serie. Motorul AMG V8 de 6,3 litri aspirat dezvolta 571 CP si un cuplu maxim de 650 Nm. Transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT este cu 7 trepte si dublu ambreiaj, iar franele sunt din materiale compozite de inalta performanta.

SLS AMG a fost aleasa pentru performantele sale (de la 0 la 100 km/ora in 3,8 secunde), greutatea redusa (1.620 kg) si tinuta sportiva (pachet aerodinamic AMG si suspensii sport). Incepand din 1996, AMG este furnizorul oficial al masinilor de securitate in Formula 1. Peste doua saptamani vom vedea, asadar, facandu-si debutul pe pista cel mai puternic safety car din istoria Formulei 1.

Distribuie acest articol!