Opel vine la Geneva cu trei mari noutati
12.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Opel va lansa la Salonul de la Geneva noua generatie Meriva, un monovolum inovator si flexibil. Opel va expune de asemenea propunerea companiei pentru a ocupa pozitia de lider al segmentului de autovehicule ecologice, odata cu debutul concept car-ului futurist Opel Ampera, autovehiculul electric, si al noului Corsa, un model economic, acum cu un consum de carburant cu pana la 13% mai redus.

Meriva, campionul flexibilitatii
Inovatoare, versatila si eleganta, a doua generatie a modelului Opel Meriva va stabili noul standard in ceea ce priveste nivelul de versatilitate al autovehiculelor, printr-o gama variata de dotari inovatoare, proiectate pentru a optimiza utilizarea flexibila a spatiului si ambalate intr-un design distinct, contemporan.

Noua generatie ofera o flexibilitate inteligenta la bord, la un pret convenabil. Sistemul sau FlexSpace a fost dezvoltat suplimentar pentru a deveni si mai intuitiv si mai usor de utilizat. Modelul introduce, de asemenea, conceptul FlexDoors, inovatoarele portiere spate cu balamale in partea posterioara, ce faciliteaza accesul in interior – o premiera pentru un producator de autovehicule de volum. Mai mult, noul Meriva aduce un spatiu foarte bun de depozitare in interior, sporit de un concept revolutionar pentru consola centrala flexibila, precum si de sistemul FlexFix, exclusiv de la Opel – suportul pentru biciclete integrat, care este depozitat asemenea unui sertar sub portbagaj.

Flexibilitatea caracteristica modelului Meriva este sporita de exteriorul expresiv si de stilul interior ce continua noul limbaj de design sculptural premiat al marcii, prezent la modelele Insignia si Astra. Modelul Meriva are acelasi ADN Opel, insa isi manifesta propria personalitate: silueta sa de monovolum este fluida, eleganta si dinamica. Designul geamurilor din spate are o curbura specifica, ce accentueaza portierele flexibile FlexDoors, imbunatatind in acelasi timp vizibilitatea pasagerilor din spate, in special a copiilor.

Gama mare de motorizari a fost prevazuta cu turbocompresoare, pentru o performanta eficienta. Acestea ofera o putere cuprinsa intre 75 si 140 CP si vor include o versiune ecoFLEX foarte economica. Bineinteles, vor fi disponibile transmisii manuale cu 5 si 6 trepte de viteza, precum si o transmisie automata cu 6 trepte.

Concept Car: aspiratia la un viitor mai bun
Opel va prezenta in premiera un concept car ce reuneste multe dintre calitatile pe care compania le adopta pe masura ce inainteaza, imbinand designul expresiv si atractiv cu tehnologia germana, pentru a intampina provocarile ecologice viitoare.  

Combinand designul, inovatia ecologica si propulsia alternativa, modelul vizionar dovedeste ca dimensiunea si confortul nu trebuie sacrificate pentru ca un autovehicul sa fie ecologic.

Ampera, etalat la Geneva
O alta atractie majora la Geneva: autovehiculul electric Opel Ampera. Inceperea productiei modelului Opel Ampera cu 5 usi si 4 locuri este programata pentru sfarsitul anului 2011. In materie de design, acesta are acelasi ADN ca modelele Astra si Insignia, dar utilizeaza o tehnologie de propulsie electrica de ultima generatie denumita Voltec.

Spre deosebire de alte sisteme conventionale de propulsie electrica, Voltec utilizeaza electricitatea ca sursa principala de alimentare si, ulterior, benzina ca mijloc de generare a energiei electrice. Acest sistem ajuta modelul Ampera sa depaseasca toate problemele legate de autonomia de obicei limitata a autovehiculelor pur electrice.

Noul Corsa, cu un consum extrem de redus
Ca parte a intentiei Opel de a face aerul planetei mai curat, schimbarile aduse noului Corsa au redus consumul de carburant cu pana la 13 procente, fara a face compromisuri legate de putere sau bucuria de a conduce. Sprintenul model Corsa nu este doar o masina atractiva, ci aduce de asemenea clientilor cea mai buna calitate. Un raport recent realizat de cea mai importanta organizatie de expertiza tehnica, DEKRA, a clasat modelul Opel Corsa ca fiind, per total, cel mai bun in materie de calitate. In cadrul raportului din 2010, Corsa a inregistrat cea mai redusa rata de defect dintre toate autovehiculele testate. 

Noul Corsa ofera o gama variata de motoare pe benzina si diesel cu emisii reduse de carbon, inclusiv 1.3 CDTI, modelul Corsa ecoFLEX, cu emisii de 98 g. Gama de motorizari este alcatuita dintr-o oferta variata de motoare pe benzina, incepand cu versiunea de baza de 1,0 litru cu 3 cilindri (65 CP) si terminand cu unitatea cu turbocompresor de 1,6 litri a modelului Corsa OPC (192 CP). Pe partea diesel, diferitele versiuni ale motoarelor 1.3 si 1.7 CDTI ofera puteri cuprinse intre 75 si 96 130 CP, toate cu un consum de carburant de sub 5 litri la 100 km.

Distribuie acest articol!