Record pentru noua anvelopa Dunlop SP QuattroMaxx
26.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noua anvelopa de ultra inalta performanta marca Dunlop, SP QuattroMaxx, va fi prezenta anul acesta la Salonul de la Geneva, in prezenta reprezentantilor din top managementul Goodyear Dunlop Tires CSEE si EEMEA, fiind anvelopa care a stabilit cel mai recent record Dunlop. In urma celor mai atente teste realizate pentru dezvoltarea anvelopei, la sfarsitul anului trecut, un SUV echipat cu noua anvelopa Dunlop SP QuattroMaxx, a trecut linia de sosire a faimosului circuit Nurburgring Nordschleife din Germania in timp record – 8 minute si 33,99 secunde – niciun alt SUV nereusind pana in acest moment sa realizeze un timp mai rapid pe un tur de circuit. 

Performantele excelente ale noii anvelope Dunlop SP QuattroMaxx, combinate cu indemanarea unui pilot de curse profesionist au facut diferenta si au impins limitele necesare obtinerii acestui nou record. In aceste conditii, un Porsche Cayenne Turbo S in versiune standard condusa de pilotul de curse Patrick Simon a realizat o viteza medie de 145,91 km/ora pe cel mai dificil circuit de curse din lume. Circuitul Nordschleife de la Nurburgring din Germania, cu cele 73 de viraje, cu o panta ascendenta de 18% si o diferenta de altitudine de 290 m, cu 20,83 km lungime pe un traseu extrem de munte si vale, cu diferite tipuri de asfalt ce solicita tot ce e mai bun de la pilot, masina si anvelope, a fost terenul pentru nenumarate teste realizate de inginerii Dunlop, precum si de piloti de teste independenti, special pentru a optimiza performanta anvelopei inaintea lansarii sale pe piata.

In cazul succesului fara precedent al anvelopei Dunlop SP QuattroMaxx, recordul a putut fi atins prin implicarea a doi experimentati piloti de curse: Sabine Schmitz si Patrick Simon. Sabine Schmitz, un pilot experimentat al circuitului Nordschleife, cu a sa intuitie si deosebit simt al drumului, s-a potrivit perfect pentru evaluarea noii Touch Technology de la Dunlop. Coechipierul ei Patrick Simon este de asemenea un pilot de curse profesionist, care a cunoscut succesul in Porsche Carrera Cup si Porsche Super Cup.

Distribuie acest articol!