Renaste legenda Hispano Suiza
26.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Una dintre cele mai apreciate marci de automobile de lux din perioada interbelica este pe cale sa revina in actualitate. De aceasta data, conform publicatiei germane Auto Bild, tentativa de readucere la viata a legendarului nume se va face prin intermediul unui coupe recarosat, pe structura din aluminiu, care are la baza platforma Audi R8.

Motorul este V10 de 5,2 litri, 750 CP si 700 Nm, supraalimentat cu doua compresoare. De asemenea, in presa se vorbeste si despre un viitor sistem hibrid, prin adaugarea unui motor electric dispus frontal, care va ridica puterea totala pana la 900 CP!

Tractiunea este pe toate rotile, acceleratia 0-100 km/ora se face in 3,4 secunde, iar viteza maxima este de 330 km/ora. Noul coupe Hispano Suiza masoara aproape 5 m lungime si 2 m latime, iar inaltimea nu depaseste 1,25 m.

Nu este pentru prima oara cand se incearca revitalizarea brandului de origine spaniola Hispano Suiza, insa pana acum toate tentativele s-au limitat la prezentarea unor prototipuri. De aceasta data, lansarea pe piata este prevazuta pentru la vara, urmand ca anul viitor sa apara si un cabrio. Prezentarea oficiala este asteptata in cadrul Salonului de la Geneva. Si un ultim detaliu: pretul anuntat este de 700.000 de euro.

Distribuie acest articol!