SEAT Ibiza ST, al doilea break al spaniolilor
04.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea break a noii generatii Ibiza a fost anticipata in din toamna lui 2009, cand SEAT a venit la Salonul de la Frankfurt cu prototipul IBZ. Acum a sosit momentul prezentarii versiunii definitive, de serie, care va fi lansata oficial luna viitoare, la Geneva. Dar, ca de obicei in astfel de situatii, modelul de serie este ceva mai "cuminte" decat conceptul care l-a precedat.

La fel ca in cazul celuilalt break din gama SEAT, Exeo, aceasta varianta Ibiza poarta terminatia ST, de la Sport Tourer. In alta ordine de idei, break-ul despre care vorbim este o noutate absoluta in cazul modelului Ibiza, care a avut pana acum doar versiuni in 3 si 5 usi sau sedan (Cordoba).

Ibiza ST este mai lunga cu 18 cm decat hatchback-ul cu 5 usi si masoara 4,32 m lungime. Diferenta de lungime se regaseste in principal la portbagaj, care are un volum de 430 litri. Privita din profil, Ibiza ST surprinde prin spatele (incepand de la montantul C) foarte asemanator cu cel de la Audi A3 Sportback.

Motorizarea este compusa din 3 versiuni pe benzina si tot atatea diesel, din familia Volkswagen. Printre acestea, si noile aparitii 1.2 TSI de 105 CP si 1.6 TDI de 90 sau 105 CP. Pe majoritatea pietelor europene, vanzarile vor demara la vara.

Distribuie acest articol!