Volkswagen CrossGolf, ultimul venit in familia Golf
25.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce am vorbit, in ultima perioada, despre Polo GTI si CrossPolo, ca si despre noile generatii Touareg si Sharan, Volkswagen ne da din nou ocazia sa prezentam una dintre noutatile cu care se prezinta saptamana viitoare, la Geneva. De aceasta data este vorba de CrossGolf. Cu un nou look si gama de motorizari TDI si TSI improspatata, aceasta este ultima declinare a binecunoscutei compacte germane, care a ajuns la a sasea generatie.

CrossGolf este de fapt un Golf Plus inaltat cu 20 mm, care incearca sa preia cate ceva din avantajele oferite de modelele SUV sau monovolum, categorii care castiga tot mai multi adepti din randurile familistilor. Noul CrossGolf va fi compercializat din aprilie, cu noile motoare cu injectie directa dezvoltate de Grupul Volkswagen. Noul motor 1.4 TSI dezvolta 160 CP si 240 Nm la 1.500 rot/min, viteza maxima 207 km/ora si un consum mediu declarat de 6,8 litri / 100 km. In cazul motorizarilor diesel, noul TDI de 1,6 litri este oferit in versiuni de 105 sau 140 CP, acesta din urma cu un consum mediu de 5,3 litri / 100 km.

Sobru dar seducator la exterior, CrossGolf are un interior modulabil, iar volumul portbagajului este de 395 litri si poate ajunge pana la 1.450 litri. Aceasta este a sasea versiune din familia Golf, dupa clasicul Golf, Golf Plus, Golf Variant, Golf GTI si Golf R.

Distribuie acest articol!