Cadillac CTS-V Sport Wagon - pentru familistii cu veleitati sportive
30.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Sportivele familiale germane, precum Mercedes E63 AMG, Audi RS6 sau BMW M5, vor avea, peste doar cateva luni, un nou concurent, venit de peste Atlantic: Cadillac CTS-V Sport Wagon. Premiera mondiala a noului break este anuntata pentru inceputul lui aprilie, in cadrul Salonului Auto de la New York.

Noul CTS-V Sport Wagon completeaza seria performanta V a gamei CTS de la Cadillac si dispune de cel mai puternic motor din istoria marcii americane: un V8 de 6,2 litri supraalimentat, de 556 CP si 747 Nm. Acesta poate fi cuplat cu o transmisie automata cu 6 rapoarte sau una manuala cu acelasi numar de trepte, dublu ambreiaj si comenzi la volan.

Performantele motorului sunt sustinute de o serie de elemente de top, precum suspensia Magnetic Ride, franele Brembo sau anvelopele Michelin Pilot Sport PS2 pe 19 inch. Mai trebuie adaugate luminile cu LED, sistemul audio Bose 5.1 Digital cu hard-disk de 40 Gb si portbagajul de 740 litri, ce poate fi marit pana la 1.644 litri.

Asadar, o familiala bine dotata, demna de a goni pe a treia banda a autostrazilor germane! Vanzarile vor debuta anul acesta in SUA si, mai apoi, la export, inclusiv in Europa si Orientul Mijlociu.

Distribuie acest articol!