Cele mai frumoase automobile din 2009, premiate la Geneva
11.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Fiecare mare salon auto are in program si evenimente speciale, dedicate exclusiv participantilor, prilej de reunire a lumii bune din industrie, dar si de acordare a diferitor premii. Anul acesta, la Geneva, seara “corporate” s-a numit Car Design Night, ocazie cu care au fost premiate cele mai frumoase modele din 2009.

Premiile Design 2009 au revenit, in urma votului acordat de designerii auto, modelelor Aston Martin Rapide (foto sus) si Cadillac Converj (foto jos). In categoria modelelor de serie, Aston Martin Rapide a primit 29% din voturi, cu doar un procent mai mult decat Ferrari 458 Italia. Procente semnificative au mai obtinut Jaguar XJ (12%), Opel Astra (10%), Volkswagen Polo si Lexus LFA (fiecare cu 9%). Dintre cele 10 modele nominalizate, Porsche Panamera a primit cele mai putine voturi.

La categoria concept cars, Cadillac Converj a primit 18% din voturi. Si aici, departajarea s-a facut la diferenta de un singur procent, urmatorul clasat fiind Infiniti Essence. Au fost urmate in top de Citroen Revolte si Volvo S60 (la egalitate), Nissan Qazana si Volkswagen L1. Cele mai putine voturi la aceasta categorie le-a primit Honda U3-X.

Distribuie acest articol!