Geneva 2010 - vedetele salonului
01.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Saptamana aceasta, cea de-a 80-a editie a Salonului Auto de la Geneva isi deschide oficial portile, de marti penru presa, iar de joi pentru publicul larg. Circa 100 de premiere mondiale si europene sunt asteptate la editia din acest an, majoritatea ilustrand tendinta actuala a industriei auto, care vireaza spre o mobilitate din ce in ce mai ecologica si economica. De altfel, Geneva 2010 va avea 16 premiere in categoria automobilelor electrice sau cu propulsie alternativa, iar Pavilionul Verde este dedicat noutatilor vizionare.

Primul mare salon auto european din acest an, gazduit de halele Palexpo, beneficiaza de prezenta tuturor marilor producatori din industria auto mondiala, in total 250 de expozanti din 30 de tari, care reprezinta 700 de marci. Suprafata de expunere este de 78.000 mp, iar organizatorii se asteapta la 650.000, poate chiar 700.000 de vizitatori, in cele 11 zile dedicate publicului. In cele doua zile de inceput sunt asteptati circa 10.000 de ziaristi din intreaga lume, care vor avea un program extrem de incarcat, cu 65 de conferinte de presa doar in prima lor zi de lucru la Geneva.

Printre prezentele insolite la editia din acest an a salonului se numara debutul producatorului malaiezian Bufori Motor Car Company si revenirea celebrei marci spaniole de lux Hispano-Suiza. Remarcabila este si prezenta fara intrerupere, la cele 80 de editii de pana acum ale salonului, a marcilor Bentley, Citroen, FIAT, Lancia, Peugeot si Renault.

Cat despre noutatile care vor fi expuse anul acesta, majoritatea au fost dezvaluite in avanpremiera, in ultimele luni. In ceea ce ne priveste, le-am prezentat pe toate aici, iar pentru a vi le reaminti este suficient sa “rasfoiti” sectiunile Newsroom sau Galerie Foto ale site-ului nostru. Nu sunt excluse, insa, surprizele de ultima ora, pentru ca deseori se intampla ca unii constructori sa pastreze discretie totala asupra unor noutati, pana la dezvelirea lor in standurile de la Palexpo. Asadar, urmariti-ne, pentru a fi la zi cu ultimele noutati de la fata locului!

Iar daca ajungeti in urmatoarele zile la Geneva, nu ratati salonul si, in mod special, marile vedete din acest an, care, in opinia noastra, sunt urmatoarele:
Alfa Romeo Giulietta
Audi A1
BMW Seria 5
Citroen DS High Rider (concept)
Dacia Duster
Ford C-Max si Focus
Honda CR-Z
Kia Sportage
Mazda5
Mercedes Clasa E cabrio si F800 Style (concept)
MINI Countryman
Nissan Juke
Opel Meriva
Peugeot 5 (concept)
Porsche Cayenne II
Renault Wind si Megane CC
VW Polo GTI, CrossPolo, Touareg si Touran
Volvo S60

Distribuie acest articol!