Hennessey Venom GT, versiunea finala
30.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Anuntat cu cativa ani in urma, supercar-ul Hennessey Venom GT a fost dezvaluit, in sfarsit, in versiune de serie. Este mult spus “serie”, avand in vedere ca acest model va fi produs intr-o cadenta anuala de doar 10 unitati!

Hennessey Venom GT este dezvoltat plecand de la Lotus Exige, rezultatul final fiind un bolid extravagant si exclusivist. Motorul V8 de 6,2 litri cu turbocompresor este preluat de la Chevrolet Corvette ZR1 si dezvolta 725 CP, in varianta de baza. Mai sunt anuntate alte doua versiuni, de 1.000 si chiar 1.200 CP. Cea din urma varianta este capabila sa atinga 420 km/ora viteza maxima! Transmisia este asigurata de o cutie de viteze cu 6 rapoarte, iar tractiunea este pe punte spate. Pentru asemenea puteri, pneurile sunt speciale: Michelin PS2.

Preparatorul american Hennessey a anuntat ca fiecare client de Venom GT va trebui sa participe la o sesiune de acomodare cu masina, timp de o zi, pe circuit. Iar daca sunteti tentat sa faceti o astfel de achizitie, ar fi bine sa urgentati decizia: patru din cele zece bucati care se vor produce anul acesta au fost deja contractate! Pretul de plecare: 600.000 de dolari.

Distribuie acest articol!