MINI, luat in vizor de viitoarea Broscuta Volkswagen
21.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

A doua generatie a descendentei clasicei Broscute de la Volkswagen urmeaza sa-si faca aparitia pe piata in cursul anului viitor. Lansarea era programata initial pentru 2012, insa Volkswagen a decis devansarea, cel mai probabil din cauza vanzarilor in scadere ale actualei generatii. Prin urmare, urmatorul New Beetle ar putea avea premiera mondiala chiar anul acesta, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, din noiembrie.

Construita la uzina VW din Puebla, Mexic, a doua generatie va folosi platforma tehnica de la Jetta si ar urma sa ofere mai mult spatiu pentru locurile din spate si un comportament dinamic imbunatatit. Bordul va fi complet redesenat, iar portbagajul isi va mari volumul pana la 250 litri. Vor fi motorizari pe benzina si diesel, iar varful de gama va fi un propulsor de 2,0 litri si 210 CP. De asemenea, este asteptata o propulsie hibrida.

Ca aspect, viitorul New Beetle este inspirat de conceptul Ragster (foto), prezentat de Volkswagen in 2005. Linia generala a caroseriei si forma rotunda a farurilor vor fi, evident, pastrate, pentru ca sunt definitorii pentru acest model legendar. Totusi, anumite unghiuri vor fi usor modificate (parbrizul va fi mai plonjat, de pilda), pentru a conferi automobilului un plus de dinamism vizual.

Volkswagen vrea sa concureze, cu noua Broscuta, celebrul MINI. Nu neaparat prin dimensiuni, ci prin stil si performante. Apropo de MINI, viitorul se anunta tot mai dificil pentru britanici, care trebuie sa infrunte o concurenta din ce in ce mai numeroasa si atractiva. Dupa FIAT 500, urmatorii noi intrati vor fi Audi A1 si Citroen DS3, iar tendintele de pe piata lasa de inteles ca segmentul mini premium va fi, in curand, supraaglomerat.

Distribuie acest articol!