Noile BMW Seria 5 si Seria 3 Coupe si Cabrio, in Romania
17.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

La numai cateva zile de la debutul mondial de la Salonul Auto de la Geneva, incepand cu 18 martie, premierele BMW sunt deja disponibile in showroomurile din Romania. Cea de-a cincea generatie a BMW Seria 5, unul din cele mai emblematice modele ale marcii, se evidentiaza prin desingul sportiv si elegant, dinamica tipica BMW si eficienta de neegalat in segment.  Noile BMW Seria 3 Coupe si Cabriolet se prezinta cu un design reimprospatat, din care se remarca blocurile optice restilizate si o gama extinsa de motorizari. Toate noutatile stau sub semnul performantei marca BMW EfficientDynamics.

In urma cu exact trei ani, BMW prezenta la editia 2007 a Salonului de la Geneva programul BMW EfficientDynamics – un pachet de tehnologii care urmareste asigurarea unui plus de dinamism alaturi de reducerea consumului de combustibil. BMW a fost primul producator care a aplicat constant la intreaga gama de modele aceste solutii, cu rezultate remarcabile. De atunci, peste 1,6 milioane de automobile au beneficiat de BMW EfficientDynamics, ceea a dus la rezultate de exceptie. De exemplu, consumul mediu al automobilelor BMW inmatriculate in Europa este de 5,9 litri de combustibil sau 150g CO2 per km – cu mult sub competitorii directi si chiar mai putin decat producatori de volum care ofera in special masini compacte de putere mica. Sub semnul acestor tehnologii stau si lansarile noilor modele BMW Seria 5 si BMW Seria 3 Coupe si Cabriolet: performante de top, alaturi de cel mai redus consum din segment.

BMW Seria 5
Noul BMW Seria 5 Sedan isi face debutul cu un motor cu 8 cilindri si trei versiuni cu 6 cilindri – toate pe benzina -, precum si cu doua variante diesel, cu 6 cilindri. Gama va fi completata din vara si de un propulsor turbodiesel cu 4 cilindri, cu carterul din aluminiu si injectie directa common rail. Puterea maxima in acest caz, 184 CP, face ca BMW 520d, echipat standard cu functia Auto Start Stop, sa fie noul punct de reper in acest segment. Consumul mediu de combustibil in ciclul de testare EU5 este de numai 5,0 litri/100 km, iar nivelul emisiilor CO2 va fi de 132 g/km (date preliminare). Varful de gama BMW 550i va fi echipat cu un motor cu 8 cilindri, ce dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection pentru un maxim al puterii de 407 CP.
 
Motorul cu sase cilindri dispusi in linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si VALVETRONIC, de la BMW 535i va furniza o putere maxima de 306 CP, in timp ce cele doua variante cu 6 cilindri in linie, echipate de asemenea cu High Precision Injection, dezvolta 258 CP la BMW 528i, respectiv 204 CP la BMW 523i.

Versiunile diesel cu 6 cilindri in linie ofera modelului BMW 530d o putere maxima de 245 CP, iar pentru BMW 525d un nivel la fel de impresionant de 204 CP. Echipat cu tehnologia optionala BMW BluePerformance, BMW 530d indeplineste standardele de emisie Euro 6. Si nu trebuie omis faptul ca toate versiunile noului BMW Seria 5 Sedan respecta pe deplin normele Euro 5, valabile la nivelul intregii Europe.

Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, optional, cu noua transmisie automata BMW cu 8 trepte. BMW 550i dispune in echiparea standard de cutia de viteze automata BMW, optimizata pentru consum redus, la fel cum se intampla si cu sistemul EPS Electric Power Steering (servodirectie asistata electric), aflat in echiparea tuturor modelelor.

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente in dotarea standard in combinatii potrivite pentru fiecare model, nelipsind Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei franelor), indicator al momentului optim de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor si operarea inteligenta a unitatilor auxiliare electrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerul conditionat. Constructia inteligenta ultra-usoara este asigurata de caracteristici precum portierele, capota compartimentului motor, panourile laterale fata si componentele suspensiei realizate din aluminiu.

Cele mai avansate tehnologii de transmisie si suspensie asigura o sportivitate fara precedent si un nivel ridicat de confort. Sistemul optional Dynamic Driving Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) permite celui de la volan sa regleze suspensia individual, in functie de stilul de condus si conditiile de drum. Noul BMW Seria 5 Sedan este disponibil cu Adaptive Drive,  Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor) si Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii Transmisiei), precum si Integral Active Steering (Directie Integral Activa).

Cu cel mai lung ampatament din segment, cu o capota a compartimentului motor care este lunga si neteda, cu console fata si spate scurte si cu o linie a acoperisului eleganta, arcuita in stilul unui coupe, noul BMW Seria 5 Sedan se evidentiaza clar fata de concurenta. Aspectul estetic al automobilului este determinat de proportiile perfect echilibrate. Caracteristicile de design specifice marcii pot fi descoperite in fata – prin grila BMW dubla, inclinata usor inainte si pe capota compartimentului motor care este sculptata pentru a inspira mai multa forta, dar si in spatele musculos al automobilului. La interior, functiile moderne si ambianta superioara se imbina intr-o armonie perfecta intr-un stil inconfundabil al marcii. O orientare clara spre conducator a panoului de bord, element definitoriu BMW, garanteaza o experienta a condusului cu adevarat unica.

BMW Seria 3 Coupe si Cabrio
Ca lider de performante se remarca noul 335i cu TwinPower Turbo, tehnologie High Precision Injection si managementul valvelor de admisie VALVETRONIC. Remarcabil este cuplul maxim de 400 Nm dezvoltat intre 1.200 si 5.000 rot/min, fara golul turbo specific unor astfel de tipuri de propulsoare. Alaturi de o putere maxima de 306 CP, acesta asigura un sprint pana la 100 km/ora in numai 5,5 secunde pentru versiunea Coupe si 5,8 secunde pentru Cabriolet. Consumul, conform ciclului de testare EU este de 8,4 litri/ 100 km sau 196g CO2 per km pentru Coupe, respectiv 8,8 litri/ 100 km sau 205g pentru Cabriolet.

De asemenea, sunt prezentate doua propulsoare diesel noi, cu tehnologie common-rail de generatia a treia. Propulsorul cu 6 cilindri in linie BMW 325d care dispune de o turbina cu geometrie variabila si un bloc motor din aluminiu, dezvolta 204 CP in contextul unei acceleratii de 6,9 secunde la 100 km pentru Coupe (Cabriolet: 7,5 secunde). In acelasi timp, consumul este pastrat la un nivel minim, cu rezultate in ciclul de testare EU pentru Coupe de numai 5,7 litri (Cabriolet: 6,1 secunde) per 100 km sau 151 g CO2 per km (Cabriolet: 160 g). Motorul in 4 cilindri 320d se remarca ca fiind cel mai eficient din gama, dispunand de aceleasi tehnologii moderne BMW EfficientDynamics. Consumul in ciclul de testare EU este de 4,7 litri (Cabriolet: 5,1 secunde), respectiv 125 g CO2/ km (Cabriolet: 135 g).

La nivel de design, noile BMW Seria 3 Coupe si Cabriolet vin cu o serie de modificari care pun in evidenta eleganta sportiva a celor doua modele. Modificarile sunt prezente la grila radiatorului, acum mai puternic profilata tridimensional pentru a inspira mai multa putere. Spoilerul, capota si difuzorul au fost redesenate pentru a inspira mai multa sportivitate. Consolele spate si fata au crescut in dimensiuni pentru a sublinia caracterul dinamic al celor doua modele. Atat BMW Seria 3 Coupe cat si Seria 3 Cabriolet vin in echiparea standard cu tehnologie bi-xenon: doua corpuri optice rotunde pentru fiecare far care sunt acoperite in partea superioara de o banda semitransparenta pentru a creea imaginea concentrata atat de tipica pentru un BMW. Luminile de zi, un alt element distinctiv BMW, reprezentat de inelele luminoase din blocul optic, pot beneficia prin pachetul optional LED de o lumina alba, distinctiva, pentru o prezenta si mai marcanta. Stopurile au fost si ele redesenate intr-un design modern, in forma de L, accentuand imaginea de latime a automobilului.

Basic Service Inclusive special pentru Romania
Un element important care distinge oferta pentru Romania a gamei BMW este includerea in pretul de baza a pachetului BMW Basic Service Inclusive. Acesta acopera operatiile de baza pentru revizii pentru primii 5 ani sau 100.000 km si este transmisibil in cazul in care automobilul isi schimba proprietarul. Pachetul poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMW Service + Repair Inclusive si/sau pentru 6 ani sau 120.000 km.

BMW Basic Service Inclusive asigura gratuit urmatoarele servicii: schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service / inlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor si lichidului de frana, verificarea si revizia standard a autovehicului in conformitate cu manualul de Service BMW din mapa de bord.

Distribuie acest articol!