SEAT IBE Concept
02.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Prototipul este prezentat in aceasta perioada la Salonul de la Geneva si ar putea sta la baza unui viitor coupe de serie, cu aspect de shooting-break. Ar putea fi versiunea de la SEAT a noului Scirocco, avand in vedere ca prototipul pastreaza proportiile unui automobil sport clasic. Conceptul IBE este surprinzator de scurt (3,78 m), jos (1,22 m) si lat (1,80 m). SEAT nu a publicat imagini cu interiorul, insa este clar ca locurile din spate nu dispun de prea mult spatiu.

IBE este, in acelasi timp, un indiciu in privinta preocuparii celor de la SEAT pentru lansarea unui model electric de mici dimensiuni, destinat deplasarilor in mediul urban. Dispune de un motor electric de 102 CP si 200 Nm, alimentat de baterii litiu-ion amplasate in partea din spate. Cantareste doar 1.000 kg si este capabil de acceleratii suficient de nerovase pentru traficul urban: 0-50 km/ora in 3,4 secunde si 0-100 km/ora in  9,4 secunde. Viteza maxima este de 160 km/ora.

Ramane de vazut daca acest concept pur va fi urmat de alte versiuni si, in final, de un model de serie. In mod cert, va exista si la SEAT un model electric de mici dimensiuni, in urmatorii ani. Ramane de vazut daca va fi de inspiratie IBE.

Distribuie acest articol!