Tripla Skoda, in Raliul Argentinei
25.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Argentinei, etapa a treia a campionatului IRC, a fost dominat de Skoda. Pilot al echipei Skoda Motorsport, finlandezul Juho Hanninen a castigat runda sud-americana, secondat de Guy Wilks, de la Skoda UK Motorsport, iar locul al treilea a fost ocupat de un alt pilot Skoda, Jan Kopecky. Astfel, pentru prima data in istorie, Skoda sarbatoreste o tripla, iar Juho Hanninen conduce in clasamentul general al campionatului IRC, cu un avantaj de cinci puncte fata de Wilks, in timp ce Kopecky a urcat pe locul trei, multumita rezultatelor din Argentina. Skoda si-a consolidat pozitia de lider la constructori, urmata de Peugeot si Ford.

Disputat pe macadam, Raliul Argentinei s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, cu 15 probe speciale pe o distanta totala de 231 km. Superspeciala de 3,3 km, desfasurata vineri, pe un circuit in oras, a fost castigata de pilotul Peugeot, campionul en titre IRC, Kris Meeke, care s-a clasat in fata lui Guy Wilks, in timp ce Hanninen (foto) si Kopecky au ocupat locurile 4 si 5. Hanninen a inceput cursa de sambata in stil mare. El a castigat prima proba de dimineata, a urcat pe prima pozitie la general, iar la finele zilei si-a consolidat pozitia de lider. Dintre cele 7 probe de sambata, Hanninen a castigat 6 si s-a clasat pe pozitia a doua, in urma lui Wilks, in cea de-a saptea proba.

Duminica, parcursul a avut un caracter diferit, fiind marcat de probe mai tehnice, cu medii de viteza mai reduse si o suprafata cu mai multe pietre si noroi. Hanninen a castigat 5 din cele 7 probe de duminica, iar Wilks si-a conservat fara probleme pozitia a doua in clasamentul general. Kopecky si-a imbunatatit in mod constant performantele si a urcat in cele din urma pe podium, datorita abandonului lui Kris Meek, unul dintre favoriti, care a avut probleme tehnice in penultima proba.

Distribuie acest articol!