Volkswagen, curtat de Williams pentru a intra in Formula 1
22.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Despre intrarea gigantului european Volkswagen in Formula 1 s-a tot vorbit in ultimii ani, insa totul a ramas pana acum la stadiul de simple speculatii. Marca Volkswagen n-a fost implicata niciodata in Marele Circ, spre deosebire de Porsche sau Lamborghini, brand-uri detinute de Grupul VW, care au activat candva in cea mai importanta competitie automobilistica din lume.

Ultimele speculatii pe aceasta tema dau ca foarte posibila intrarea Volkswagen in F1, incepand din 2013. Decizia va fi luata doar daca procesul de reducere a costurilor va continua si stabilitatea grupului va fi consolidata. Daca aceasta informatie va fi confirmata de realitate, mai raman de lamurit doua aspecte importante: cu ce brand o va face constructorul german si daca va infiinta propria echipa sau va prefera sa preia o echipa existenta.

Se pare ca echipa Williams este foarte interesata de o colaborare cu Volkswagen, in acest sens. Conform revistei britanice Autocar, patronul Frank Williams ar fi dispus sa vanda echipa celor de la Volkswagen, dupa reteta folosita de Sauber cu BMW si Brawn cu Mercedes-Benz. Optiunea celor care conduc Williams F1, Frank Williams si Patrick Head, este de inteles: team-ul ar fi mult mai puternic avand sustinerea unui producator important. De urmarit!

Distribuie acest articol!