Alfa Romeo Giulia, inlocuitoarea lui 159
05.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Viitoarea nava amiral de la Alfa Romeo, care va inlocui actualul model 159, este asteptata sa-si faca aparitia anul viitor si, dupa cum relateaza website-ul Car Magazine, se va numi Giulia. Asadar, constructorul italian revine la nume folosite in trecut, Giulia fiind o berlina sportiva produsa intre 1962 si 1977.

Noua Alfa Giulia va fi construita pe o platforma tehnica mai mare decat cea folosita in prezent la 159 – asa-numita platforma variabila Alfa C/D. Tractiunea va fi pe puntea fata, iar optional va fi disponibila tractiunea integrala Q4. Va exista si o versiune break, dar si una de top, GTA. Aceasta din urma ar putea beneficia de un V6 Multi Air de 3,0 litri si 300 CP, tractiune integrala si transmisie cu 7 trepte si dublu ambreiaj.

Cat despre aspectul noului sedan Alfa, ramane de vazut cat va prelua de la conceptele Bertone Pandion si Pininfarina 2uettottanta, prezentate la Geneva, anul acesta, cu ocazia centenarului Alfa si in perspectiva noii Giulia, care va avea si versiuni coupe si spider.

Distribuie acest articol!