Audi la superlativ: noul A8 L
19.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dezvaluita recent, a treia generatie a navei amiral de la Audi, A8, va avea disponibila, in curand, si versiunea cu ampatament marit, cunoscuta sub denumirea A8 L (de la lang / lung). Premiera mondiala va avea loc in curand, la Salonul de la Beijing, China fiind, de altfel, o piata foarte importanta pentru modelele cu ampatament marit.

Audi A8 L se diferentiaza de modelul standard in primul rand prin cei 13 cm in plus, lungimea totala fiind acum de 5,27 m.  Acest castig in lungime se regaseste la spatiul destinat pasagerilor de pe bancheta din spate. Interiorul este deosebit de spatios, superechipat si luxos. Printre dotari se gasesc pavilionul panoramic, scaunele din piele, incalzite, ventilate si ajustabile in toate directiile, instalatia de climatizare cu 4 zone, un minifrigider si toate cele necesare pentru un birou mobil. Mai trebuie adaugate sistemul audio Bang & Olufsen de 1.400 W, cu 19 difuzoare, precum si cele doua monitoare LCD cu diagonala de 10,2 inch. In concluzie, una dintre cele mai spatioase si luxoase limuzine din lume, la ora actuala.

Motorizarea este, fireste, de top: un W12 de 6,3 litri, 500 CP si 625 Nm. Transmisia este automata, cu 8 trepte, iar tractiunea este quattro. Dupa momentul lansarii, noul A8 L va fi disponibil si cu alte versiuni de motorizare, atat pe benzina, cat si diesel.

Distribuie acest articol!