Automobile Bavaria a livrat primul BMW X6 Active Hybrid din Romania
18.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ziua lansarii oficiale a BMW X6 ActiveHybrid a coincis pentru Automobile Bavaria cu livrarea primului autoturism de acest fel din Romania, la showroomul din Baneasa. Primul BMW X6 ActiveHybrid din Romania va putea fi admirat pe strazile Judetului Prahova, distingandu-se de alte modele BMW X6 prin nuanta Bluewater metalizat – folosita in premiera pentru aceasta gama si prin prezenta simbolului ActiveHybrid pe pragurile haionului si usilor. Pretul noului BMW X6 ActiveHybrid este de 87.000 euro fara TVA (103.350 euro cu TVA).

“Ne bucuram pentru faptul ca acest concept a prins atat de repede pe piata romaneasca, exista si alte contracte in discutie pentru acest model, fapt ce demonstreaza interesul crescand al romanilor pentru protejarea mediului inconjurator”, a declarat Wenzel Weber, general manager la Automobile Bavaria.

Primul model Sports Activity Coupe din lume cu transmisie complet hibrida este construit avand ca obiectiv principal o dinamica superioara de condus, alaturi de o eficienta fara precedent. Tehnologia BMW ActiveHybrid ofera un surplus semnificativ de cuplu si, in acelasi timp, reduce consumul de combustibil cu aproximativ 20% fata de un automobil echipat numai cu motor cu combustie. Rezultatul face ca BMW X6 ActiveHybrid  sa fie un BMW autentic intre modelele hibride.

Sistemul de transmisie BMW X6 ActiveHybrid consta dintr-un motor V8 pe benzina, ce dezvolta 407 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si doua motoare electrice sincronizate, ce furnizeaza 91 CP, respectiv 86 CP. Valoarea maxima a puterii ansamblului este de 485 CP, cu un maxim al curbei de cuplu de 780 Nm.

Distribuie acest articol!