Maybach nu este de vanzare
02.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre cele mai importante website-uri de stiri auto din China a publicat, zilele acestea, un articol referitor la intentia constructorului chinez BYD de cumparare a marcii de lux Maybach. Citand un oficial de la BYD, care si-a pastrat anonimatul, in stire se afirma ca achizitia va fi lansata in momentul in care cei de la Mercedes vor decide sa renunte la marca Maybach.

Intre BYD si Mercedes exista un parteneriat, cele doua companii unindu-si eforturile pentru vanzarea de automobile electrice pe piata din China. In acest context si avand in vedere ofensiva companiilor din China pe piata auto internationala (vezi si achizitia recenta a marcii Volvo de catre Geely), stirea despre posibila vanzare a marcii Maybach a facut rapid inconjurul lumii.

La fel de rapid a venit, insa, si reactia Daimler: Maybach nu este de vanzare! La fel, oficialii de la BYD au declarat ca nu au niciun plan de cumparare a celebrului brand german. Subiectul ramane insa fierbinte, pentru ca viitorul marcii Maybach pare incert, avand in vedere vanzarile cu mult sub asteptari.

Distribuie acest articol!