Noul SEAT Alhambra, varul din Spania
20.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca la vechea generatie, noul Volkswagen Sharan, de curand prezentat oficial, va avea si o versiune sub sigla SEAT. Si la fel ca in cazul VW, MPV-ul de la SEAT este o noutate binevenita, avand in vedere ca predecesorul a fost lansat in 1996 si revizuit in 2000. Noul SEAT Alhambra este acum mai lung si mai lat si poate lua la bord intre 5 si 7 pasageri, iar usile din spate sunt culisante (optional, cu deschidere electrica). Volumul portbagajului variaza intre 885 litri (cu 5 locuri) si 2.297 litri (doar cu sofer).

Motorizarile – bineinteles, de origine Volkswagen – vor fi TSI de 150 si 200 CP, respectiv TDI de 140 si 170 CP, cu transmisia DSG (cu dublu ambreiaj) aflata pe lista optionalelor. Cea mai cautata versiune, cea TDI de 2,0 litri, are un consum mediu de 5,5 litri la 100 km.

Alhambra nu se diferentiaza de Sharan decat prin partea frontala desenata in stilul specific SEAT, la fel ca in cazul unor detalii de la plansa de bord si de la grupurile optice posterioare. Monovolumul va fi produs la Palmela, in Portugalia, si va ajunge in showroom-uri la finele acestei veri.

Distribuie acest articol!