Volkswagen Golf VII va fi hibrid si electric
29.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Primul model electric al Grupului Volkswagen este prevazut sa apara pe piata in 2013 si va fi, bineinteles, emblematicul Golf. Initial, aceasta premiera era prevazuta sa se produca pe viitorul supermini e-Up!, insa lucrurile par sa se fi schimbat intre timp, dupa cum relateaza presa germana. Inainte de a intra in productie, Golful electric va fi testat prin darea in exploatare a unei flote din seria de preproductie. Gama de modele electrice de la Volkswagen va fi extinsa in scurt timp, prin aparitia lui e-Up! si a unei compacte in trei volume (Jetta?), aceasta din urma fiind destinata pietelor din afara Europei.

Dar pana la trecerea pe propulsie electrica, Volkswagen se va desparti treptat de motorul termic, urmatoarea etapa importanta fiind cea a modelelor hibrid. O borna importanta pe acest parcurs o reprezinta… acelasi Golf. Generatia a saptea se afla in lucru, iar ritmul dezvoltarii acesteia pare ca a fost accelerat, din cauza vanzarilor nu tocmai stralucite ale actualului Golf VI (foto).

Presa vorbeste despre un Golf VII complet nou, cu schimbari profunde. Va avea o platforma noua si o gama foarte larga de motorizari, de la cea de 1,2 litri TSI de 86 si 105 CP si pana la cea de 300 CP, de pe viitorul Golf R. Oferta diesel prevede agregate TDI de 1,6 litri (90 si 105 CP) si 2,0 litri (140, 170 si 220 CP). Bineinteles, Golf VII va avea si motorizare hibrida!

Distribuie acest articol!