VW Golf, detronat de Ford Fiesta?
25.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ajuns la a sasea generatie, legendarul Golf de la Volkswagen continua sa fie o referinta in materie de vanzari, la nivel european. Nenumarate au fost incercarile altor constructori, de-a lungul timpului, de a lansa rivali de acelasi calibru, care sa detroneze compacta germana de pe piedestalul pe care s-a instalat de decenii. Mai mereu, aceste tentative au fost sortite esecului. Dar iata ca cifrele inregistrate in primele luni ale lui 2010 par sa indice o schimbare importanta: Golf are un rival cu sanse mari de a prelua pozitia de lider la vanzari pe batranul continent.

De fapt, Golf a fost deja detronat, insa trebuie vazut daca este o situatie de moment, asa cum s-a mai intamplat si la inceputul anului trecut, sau vom vorbi de un autentic nou lider european al vanzarilor. Noul model mini Fiesta, de la Ford, este cel care, pentru moment, a devenit cel mai bine vandut automobil in Europa. Conform cifrelor publicate de JATO Dynamics, in primul trimestru s-au vandut 140.496 unitati Fiesta, cu 5.400 mai multe decat Golf. Diferenta a fost facuta in martie, cand Fiesta (foto) s-a vandut in 68.630 de exemplare, fata de 56.845 unitati Golf.

Nu ne ramane decat sa urmarim evolutia pietei pe tot parcursul anului, pentru a afla daca Fiesta este nou lider sau Golf isi va relua pozitia in care s-a consacrat. Iata si Top 10 cele mai vandute modele in Europa, in martie 2010:
 1. Ford Fiesta
 2. Volkswagen Golf
 3. Renault Clio
 4. Opel Corsa
 5. Peugeot 207
 6. Ford Focus
 7. Opel Astra
 8. Volkswagen Polo
 9. FIAT Punto
10. FIAT Panda

Distribuie acest articol!