Ferrari 458 Italia, pilotat de Fisichella, la lansarea in Romania
24.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Forza Rossa, reprezentantul Ferrari in Romania, sarbatoreste doi ani de activitate. Cu aceasta ocazie, compania a lansat modelul Ferrari 458 Italia, la bordul caruia pilotul Giancarlo Fisichella a facut demonstratii spectaculoase pentru publicul din Romania.

Cele 67 de masini vandute in numai doi ani, dintre care 21 de cereri pe listele de asteptare si mii de articole cumparate din Ferrari Store arata ca pasiunea pentru calutul italian este puternica si printre romani. Forza Rossa a devenit reprezentatul general Ferrari in Romania in aprilie 2007 si a inaugurat primul showroom dedicat exclusiv celebrului brand in mai 2008. Pentru a marca cei doi ani de succes pe piata, compania a sarbatorit alaturi de parteneri, clienti si oaspeti de seama. Pilotul Scuderiei Ferrari, Giancarlo Fisichella, invitat de onoare al evenimentului, a facut o demonstratie spectaculoasa la volanul proaspatului model 458 Italia in fata unui public entuziast strans la centrul comercial Baneasa Shopping City (vezi video de mai jos).

Ferrari 458 Italia beneficiaza de intreaga experienta a departamentului de curse incepand cu volanul care are, pentru prima data, toate comenzile plasate pe el, astfel incat soferul sa poata conduce masina tinand intotdeauna mainile pe volan. Desenat de Pininfarina, Ferrari 458 Italia este un salt in viitorul masinilor cu motor V8 central spate. Echipat cu un motor V8 de 4,5 litri care dezvolta 570 CP la 9.000 rot/min, cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, avand o greutate de doar 1.380 kg, 458 Italia are un raport putere / greutate exceptional, de 413 CP pe tona. Aceasta ii permite sa sprinteze de la 0 la 100 km/ora in mai putin de 3,4 secunde si sa atinga o viteza maxima de peste 325 km/ora.

Dincolo de lansarea noului model Ferrari in Romania, aniversarea Forza Rossa a fost si un prilej pentru reprezentantii companiei de a face o retrospectiva a celor doi ani de activitate si de a vorbi despre proiectele viitoare. “Am mers in acesti doi ani cu piciorul pe acceleratie, asa cum se cuvine cand ai in spate un astfel de brand. Daca in 2008 am vandut 15 masini, in 2009 si 2010 am reusit sa vindem cate 25 de masini pe an. Si mai avem inca 21 de masini pe lista de asteptare. Intr-un moment dificil, am adus cunoscatorilor nu doar o masina, ci si o investitie”, a declarat Ion Bazac, presedintele Forza Rossa.

Forza Rossa a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro. De la an la an ea a crescut, in 2009 Grupul Forza Rossa ajungand la 6,5 milioane, asteptandu-se ca in 2010 cifra de afaceri sa depaseasca 8 milioane de euro. Cele mai vandute modele, in cei doi ani de activitate, au fost 599 GTB, 612 Scaglietti One to One, Scuderia Spider, California, 599 GTO si nu in ultimul rand cel mai nou model, 458 Italia. Scuderia Spider si 599 GTO, modele de colectie, desi au avut alocate Romaniei doar cate doua masini, au fost imediat achizitionate de catre iubitorii de Ferrari romani, pentru Scuderia Spider fiind necesara suplimentarea cu inca doua masini. Noul model, proaspat lansat in Romania, are deja solicitari pentru 17 unitati, 6 dintre ele urmand sa fie livrate in 2011. In urma acestor vanzari, reprezentantii Forza Rossa au observat ca iubitorii de Ferrari din Romania prefera masinile cu motor V12, ceea indica faptul ca isi doresc masini mai puternice si mai silentioase. Daca in Europa, procentul este de 66% pentru V8 si 33% pentru V12, in Romania, cumparatorii si-au achizitionat masini echipate cu motor V12 in proportie de 45%, restul de 55% optand pentru V8.

Forza Rossa opereaza ca unic importator Ferrari pe piata romaneasca si activeaza si pe pietele din Bulgaria si Republica Moldova. Iar in curand, compania isi va extinde activitatea si in Monaco, odata cu deschiderea unui nou Ferrari Store.  Cu o medie de peste douazeci de autoturisme vandute pe an, la nivelul anilor 2008-2009, Forza Rossa este liderul segmentului autoturismelor sportive de lux din Romania.

Distribuie acest articol!