Geely IG, mai ieftin decat Tata Nano
13.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Producatorul chinez de automobile Geely si-a propus sa produca cel mai ieftin automobil de serie din lume, care sa detroneze de-acum binecunoscutul Nano, al indienilor de la Tata. Viitorul supermini Geely IG va intra in productie peste doi ani si va fi dotat cu un motor pe benzina, in 3 cilindri, de 1,0 litri.

Geely a prezentat deja un concept IG (foto), despre care se spune ca va fi transpus foarte repede in model de serie. Revista britanica Autocar a avansat si un pret estimativ pentru acest model, de circa 1.500 lire sterline. Lansarea pe piata va debuta chiar pe terenul lui Tata Nano, in India.

Cum spuneam, Geely IG  a fost prefatat pana acum de un concept cu propulsie electrica prezentata in doua versiuni, cea mai noua cu o autonomie de 180 km, viteza maxima de 150 km/ora si timp de incarcare a bateriilor la capacitate de 80% in doar 18 minute. Varianta electrica este prevazuta sa intre in productie in urmatorii trei ani, astfel ca pana atunci IG va fi lansat cu un motor traditional, de 67 CP si 90 Nm.

Distribuie acest articol!