Isabelle Huppert, cu Dacia Duster in Bucuresti
27.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Isabelle Huppert vine in Romania. Intre 28 si 30 mai, actrita franceza se va afla la Bucuresti, cu ocazia expozitiei Femeia cu portrete. Pe parcursul celor trei zile, Isabelle Huppert se va deplasa intr-un vehicul Dacia Duster.

De la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller, 120 de portrete ale actritei realizate de cei mai mari fotografi ai lumii vor fi expuse in perioada 28 mai – 27 iunie 2010, la sala Dalles. Marea actrita se va intalni si cu regizorul roman Cristian Mungiu, cu care va sustine un Masterclass pentru studenti la UNATC Bucuresti si va asista la premiera filmului White Material din 2009, sambata 29 mai, ora 20,00, la Cinema Studio.

In prezent, actrita lucreaza la un film in regia cineastei Eva Ionesco, fiica a controversatei fotografe de origine romana Irina Ionesco. La Bucuresti, actrita este insotita de sot, Ronald Chammah, cineast si mare sustinator al cinematrografiei romane si de curatoarea expozitiei La femme aux portraits, Jeanne Fouchet.

Castigatoare a unui Cesar si a doua premii la Cannes, Isabelle Huppert este o adevarata egerie europeana a rolurilor dificile, "roluri mai greu de inteles si de iubit". Muza lui Claude Chabrol nu s-a dat in laturi de la a portretiza pe ecran femei "in dificultate de a trai si de a iubi", incestuoase, criminale sau sadomasochiste. De fiecare data, Isabelle Huppert merge pana la capat cu executii de mare precizie. Nu este de mirare ca Haneke a ales-o si pentru ultimul sau film, misteriosul The Unknown Michael Haneke project, prevazut pentru 2012, alaturi de miticul Jean-Louis Trintignant.

In ultimul sau film, White Material, o drama psihologica de mare finete, Isabelle Huppert este din nou o femeie invrajbita si implacabila, proprietara unei plantatii de cafea din Africa care nu poate accepta sfarsitul colonialismului. Cate astfel de femei poate intruchipa Isabelle Huppert ? La aceasta intrebare au incercat sa raspunda si Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Jacques Henri Lartigue, Robert Doisneau, Richard Avedon, Annie Leibovitz, Nan Goldin si multi altii care i-au imortalizat chipul. Au reusit oare sa surprinda femeia din spatele actritei? Aceasta colectie unica de portrete va putea fi admirata la Bucuresti pana pe 27 iunie, la Sala Dalles.

Distribuie acest articol!