Maybach Coupe - 100 de exemplare, la 650.000 de euro bucata
21.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

O veste buna pentru cei care si-ar dori un Maybach pe care sa-l sofeze chiar ei: o versiune coupe va fi lansata in curand. Probabil ca noutatea nu-i va atrage si pe acei proprietari de Maybach de pe malurile Dambovitei care prefera, oricum, postura soferului, chiar si in cazul clasicului sedan! Ati inteles, desigur, ce am vrut sa spunem…

Din pacate, acest coupe nu are legatura cu Exelero, fabulosul concept in doua usi prezentat de Maybach cu cativa ani in urma. Noul model cu doua usi va fi derivat din limuzina 57s, proiectul fiind dezvoltat de Maybach in colaborare cu Xenatec, un carosier german specializat in personalizari de automobile si care a avut aceasta idee indrazneata.

Maybach Coupe se va produce intr-o serie limitata de 100 de exemplare, pretul de plecare fiind de 650.000 de euro. Va avea aceeasi lungime ca limuzina, insa va fi mai scund si mai lat. Partea superioara a caroseriei (linia pavilionului si montantii) a fost redesenata, pentru a conferi modelului silueta specifica de coupe. Stalpul central a fost impins cu 20 cm in spate, pentru a permite marirea usilor. Suspensia pe aer va fi modificata, iar rotile vor fi pe 20 de inch sau, optional, pe 21. Se va folosi vechea motorizare de pe 57s, un V12 twin-turbo de 6,0 litri si 612 CP. Maybach va avea astfel un coupe de superlux, cu care sa concureze vedetele acestui segment, Rolls-Royce Phantom Coupe si Bentley Brooklands.

Distribuie acest articol!