VW a prezentat conceptul viitorului Golf electric - blue-e-motion
04.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul unei festivitati desfasurate la Berlin, Volkswagen a prezentat cancelarului german Angela Merkel prototipul care prefigureaza viitorul model electric de serie Golf, care va fi comercializat incepand din 2013. Denumit blue-e-motion, conceptul este echipat cu un motor electric de 115 CP si 270 Nm, alimentat de baterii litiu-ion cu o capacitate de 26,5 kWh.

Autonomia anuntata de constructor este de 150 km, cu o viteza maxima de 140 km/ora. Deocamdata nu se cunoaste timpul necesar reincarcarii bateriilor. Inainte de inceperea comercializarii, o flota de 500 de exemplare va fi data in exploatare, incepand de anul viitor, in scopul testarii. Volkswagen pregateste versiuni electrice si pentru Jetta si viitorul supermini Up, in timp ce in China va fi lansata versiunea Lavida blue-e-motion.

Volkswagen si-a propus sa devina liderul mondial in categoria automobilelor electrice pana in 2018, in vreme ce guvernul federal german spera sa aiba pe strazi, pana in 2020, un milion de vehicule electrice. Un alt obiectiv major pentru Volkswagen, in urmatorii ani, in reprezinta modelele hibrid. Nou Touareg Hybrid, recent lansat, va fi urmat de versiuni similare ale modelelor Jetta (in 2012), Golf si Passat (in 2013).

Distribuie acest articol!