BMW X5, la borna 1.000.000
15.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

In decurs de numai 11 ani, un milion de automobile din gama BMW X5 au fost deja livrate clientilor. Editia aniversara, un model BMW X5 xDrive35i de culoare negru safir metalizat, care beneficiaza de tapiterie cu piele Nevada de nuanta maro scortisoara, a iesit de pe linia de asamblare de la uzina americana BMW din Spartanburg (Carolina de Sud) si foarte curand urmeaza sa fie livrata catre un client din China.

Atingerea unui volum al productiei ce se exprima cu sapte cifre reprezinta o alta etapa importanta a povestii de succes pe care a scris-o primul automobil din segmentul Sports Activity Vehicle. Cand a avut premiera, in 1999, modelul BMW X5 cu tractiune integrala a fost primul automobil de acest gen. De atunci, combinarea dinamicii superioare pe asfalt cu garda ridicata la sol, tractiunea integrala si performante dinamice, a fost punctul de inceput pentru extinderea portofoliului de modele BMW. Datorita gamei de modele BMW X, care de atunci s-a extins si a ajuns sa cuprinda patru membri, compania a inregistrat o crestere constanta a volumului de vanzari, nivel neegalat de niciun alt producator cu automobile asemanatoare.

Si pentru Romania BMW X5 a inregistrat un succes important, ocupand constant pozitia de best seller intre modelele gamei in ultimii ani. Cu 289 de unitati livrate in 2009 si deja 129 unitati in primele patru luni ale acestui an, BMW X5 este atat cel mai popular model al marcii, cat si lider de piata pe mult disputatul segment al SUV-urilor premium.

Dezvoltarea uzinei BMW din Spartanburg se afla in stransa legatura cu povestea de succes a modelului BMW X5. Locatia, care exista de 15 ani, a devenit cel mai important centru de experienta pentru modelele BMW X in cadrul retelei globale de productie pe care o are BMW Group. Produs la Spartanburg, BMW X5 este exportat acum in peste 120 de tari, in timp ce BMW X6 este fabricat tot acolo pentru export in intreaga piata mondiala. Inainte de finalul acestui an, productia celei mai noi generatii BMW X3 va incepe tot in aceasta uzina.

Distribuie acest articol!