BMW X6 ar putea avea un concurent Mercedes
30.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Presa germana anunta posibila aparitie, in viitorul nu prea indepartat, a unui nou SUV in gama Mercedes-Benz. Conform celor de la Autozeitung, noul model va fi un concurent pentru X6 de la BMW (foto) si isi va face aparitia in 2014. Va fi de dimensiuni compacte, deci mai mic decat modelul bavarez, insa va avea o arhitectura similara, prin combinatia inedita dintre stilurile SUV si coupe.

Noul SUV Mercedes s-ar putea numi GLC, ultima litera avand rolul de a sugera profilul de coupe. Numele se incadreaza perfect in nomenclatorul actual al producatorului german, insa a mai fost folosit in trecut, de catre Mazda, la compacta 323. Viitorul GLC ar completa gama de SUV-uri de la Mercedes, oricum bine reprezentata de modelele existente in prezent: Clasa M, Clasa G, GL si GLK.

Ramane de vazut si care va fi replica celor de la BMW, pentru ca exista unele informatii care dau ca foarte probabila aparitia unui nou model in stilul inaugurat de X6, dar de dimensiuni compacte si care ar urma sa se numeasca X4. Daca actualele speculatii vor fi confirmate, eternii rivali Mercedes-Benz si BMW se vor duela pe un nou front, cel al SUV-urilor coupe compacte.

Distribuie acest articol!