Bugatti Veyron SuperSport va fi cel mai puternic supercar din lume
20.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Asa-numitul Super Veyron, versiunea ultaperformanta, de 1.200 CP, despre care se tot zvoneste ca isi va face aparitia in curand, ar putea fi prezentat oficial in cursul acestui an. Informatia a fost lansata de publicatia engleza Cars, care citeaza un client ce urmeaza sa-si comande un astfel de exemplar.

Se va numi Bugatti Veyron SuperSport si va fi dotat cu celebrul propulsor W16 quadri-turbo, de origine Volkswagen, a carui putere va fi marita cu 200 CP, pana la 1.200 CP. Daca luam in calcul si faptul ca greutatea totala a masinii va fi redusa cu 300 kg, trebuie sa ne asteptam la performante fara precedent. De pilda, plafonul vitezei maxime va urca pana la 425 km/ora, iar acceleratia 0-100 km/ora se va realiza in doar 2,2 secunde! Gratie acestor cifre, Bugatti Veyron SuperSport va fi cel mai puternic supercar din lume.

Versiunea SuperSport va fi produsa intr-o serie limitata de doar 30 de exemplare, la pretul de 1,50-1,65 milioane de euro fara taxe – cu cel putin 400.000 de euro peste pretul binecunoscutului Veyron 16.4. Prima prezentare oficiala ar putea avea loc peste doua luni, la concursul de eleganta de la Pebble Beach. Conform unor surse, lansarea va avea loc abia la toamna, in cadrul Salonului Auto de la Paris, acolo unde mai sunt asteptate cele mai noi informatii referitoare la proiectul unui model Bugatti electric, precum si versiunea finala, de serie, a superlimuzinei 16C Galibier.

Distribuie acest articol!