Dacia Sandero cabrio - o propunere pentru Renault
20.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Aflata in plina ascensiune, cu o gama tot mai diversificata, marca Dacia a intrat in atentia presei auto de pe continent, in special a celei din Franta. Firesc, avand in vedere relansarea cu succes marcii romanesti, cu parternitate Renault. Astfel, succesul inregistrat de Renault, cu modelele low-cost produse sub sigla Dacia, continua sa fie intens dezbatut. Mai mult, unii jurnalisti merg mai departe si fac propuneri pentru viitoarele modele Dacia.

Este cazul celor de la caradisiac.com, care sunt de parere ca un model decapotabil nu ar face decat sa duca mai departe seria de reusite inregistrate de Dacia in ultimii ani. Ideea are ca punct de plecare platforma Sandero (vezi fotografia alaturata, prelucrata de computer), iar pentru a pastra pretul in limite rezonabile, sunt propuse solutii tehnice simple: doua usi, arc de securitate in zona stalpului central, pavilion retractabil de tip canvas, actionat manual in versiunile de baza sau electric pentru cele superioare. Motorizarile ar putea fi preluate integral de la versiunea de baza Sandero.

Cei de la caradisiac.com cred ca acest proiect s-a putea materializa prin demararea productiei de serie pana in 2014, la un pret de pornire de circa 11.000 de euro. Ei sunt gata sa parieze ca Renault o va face cat de curand, investind intr-un astfel de proiect.

Foto: caradisiac.com

Distribuie acest articol!