Duel maghiar in Campionatul National de Raliuri
06.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cel care a castigat Raliul Targu Mures, cea de-a treia etapa a sezonului intern de raliuri, disputata in acest weekend, a fost Csaba Spitzmuller, un ex-campion al Ungariei. In prima parte a raliului, acesta s-a duelat cu Vali Porcisteanu, insa pitesteanul a abandonat destul de repede, din motive tehnice. In aceste conditii, lupta pentru suprematie in ce-a de-a treia etapa a sezonului 2010 de raliuri a devenit o afacere… exclusiv maghiara!

In cele din urma, Spitzmuller s-a impus in fata compatriotului sau Gergo Szabo cu un avans de doar 8,6 secunde. A treia pozitie pe podium i-a revenit lui Dan Girtofan, performanta care il mentine pe pozitia secunda in clasamentul general, la egalitate de puncte cu Gergo Szabo.

Bogdan Marisca (foto), pilotul Napoca Rally Academy, a plecat de la Targu Mures cu 12 puncte si ramane lider in clasamentul general, dupa trei etape. Tempesta, colegul sau de echipa la Napoca Rally Academy, a abandonat dupa prima proba si se pregateste acum pentru Serbia Rally, etapa a doua din Cupa Europei de Est.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu nu au riscat nimic in Raliul Targu Mures si au plecat acasa in postura de lideri ai clasamentului general din Campionatul National de Raliuri, cu un total de 52 de puncte, cu 9 puncte mai mult decat urmatorul clasat. Echipajul Napoca Rally Academy a terminat etapa a treia a sezonului pe locul 4 si se pregatesc acum pentru Raliul Clujului, cursa lor de casa.

In fine, o noua victorie fara emotii pentru Edwin Keleti la grupa A, in timp ce la H si K s-au impus Gunther Graef, respectiv Elisei Groza.

Mai trebuie spus ca rezultatele primilor trei clasati sunt provizorii, oficialii FRAS urmand sa se consulte cu cei de la FIA, dupa ce dimensiunile masinilor si unele aspecte legate de elementele de siguranta au dat nastere la controverse.

Urmatoarea etapa din CNR este Raliul Clujului, programat in perioada 24-26 iunie, pe specialele de asfalt din jurul orasului Cluj.

Distribuie acest articol!