Echipajul Tempesta - Dorin Pulpea ia startul la Serbia Rally
16.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta – Dorin Pulpea, a plecat spre Serbia, pentru a participa, in perioada 18-20 iunie, la Serbia Rally, prima etapa pentru cei doi in acest sezon, in cadrul FIA European Rally Cup  (East). Detinatorii Cupei Europei de Est la raliuri vor participa, de altfel, la toate etapele ramase de disputat in 2010 in competitia europeana: cea din Serbia, de la sfarsitul acestei saptamani, doua in Bulgaria, Hebros si Sliven, 30 iulie, respectiv 4 septembrie, una in Ucraina, Yalta Rally in 10 septembrie, una in Rusia, Novorossiysk Rally of Russia, in 16 octombrie si, ultima etapa, Georgia Rally, programata in 12 noiembrie.  Tempesta si Dorin Pulpea au decis sa nu participe la prima etapa, Trayanovi Vrata (coeficient 2), desfasurata in aprilie in Bulgaria, dar obiectivul sezonului ramane castigarea, inca o data, a FIA European Rally Cup (East).

“Vrem sa pastram Cupa Europei de Est la Cluj”, a anuntat Tempesta, inaintea plecarii spre Belgrad. “Ne-am propus sa terminam pe podium fiecare etapa si sa obtinem cel putin o victorie in cele sase raliuri ramase de disputat. In acest fel cred ca vom castiga si in acest sezon trofeul. Victoria cred ca o putem obtine in Ucraina, un raliu care ne-a placut foarte mult anul trecut, la Novorossiysk in Rusia, etapa de macadam pe care am castigat-o si in 2009, sau chiar aici, in Serbia. Ca strategie generala ne propunem asadar sa ne ferim de abandonuri si sa ne mentinem, pe cat posibil, in zona podiumului”, a completat pilotul Napoca Rally Academy.

Tempesta si Dorin au terminat pe locul doi editia de anul trecut a Raliului Serbiei, dar cei doi sunt convinsi ca anul acesta au mai multe sanse la victorie. “Va fi o cursa mult mai interesanta decat in 2009. Daca anul trecut alergam pentru prima oara pe niste probe pe care concurentii nostri le parcurgeau de cel putin 10 ani, acum este un traseu absolut nou pentru toata lumea si acest lucru cred  ca ne avantajeaza.. Vom avea insa mai multi contracandidati: sunt trei masini Super 2000 inscrise in competitie si Mitsubishi-urile bulgarilor vor fi mai competitive cu noile restrictoare. Si anul acesta principalii adversari vor fi bulgarii, atat in Serbia, cat si in general, in clasamentul FIA European Rally Cup East. Sa nu uitam ca trei etape sunt programate in Bulgaria, iar cea din Serbia este inscrisa si in campionatul bulgar. Noi suntem pregatiti, chiar daca inceputul campionatului intern nu a fost pe masura dorintelor noastre. Acum si masina merge foarte bine, putem spera la un rezultat bun”, a declarat Tempesta.

Serbia Rally (asfalt, coeficient 10) se desfasoara anul acesta pe un traseu complet nou, in lungime totala de 676 km, din care 230 km ii reprezinta cele 18 probe speciale. Startul festiv se va da vineri la ora 18,00, in fata primariei din Belgrad, urmand ca startul oficial sa aiba loc sambata, la ora 9,01, la Valjevo, la 90 km de capitala sarba, in zona muntoasa. In prima zi sunt programate noua probe speciale, care se vor desfasura pe trei segmente de drum care se vor pargurge de trei ori. Duminica se vor parcurge alte noua probe speciale, trei treceri pe alte trei segmente de drum. La Raliul Sebiei va lua startul si Mikko Hirvonen, la volanul Ford-ului Focus WRC. Vicecampionul mondial en titre foloseste aceasta competitie ca pe o sesiune de teste pentru urmatoarea etapa din WRC, Raliul Bulgariei (8-11 iulie).

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta – Dorin Pulpea a castigat anul trecut FIA European Rally Cup (East), acesta fiind primul trofeu european care ajunge in Romania, cel putin in istoria recenta a sportului cu motor. Pentru aceasta performanta, Marco Tempestini (Tempesta) a primit titlul de Sportivul clujean al anului, devenind astfel primul strain care a obtinut aceasta distinctie oferita de autoritatile judetului. De altfel, pilotul Napoca Rally Academy concureaza cu licenta emisa de autoritatile sportive romane in toate competitiile la care participa, atat interne cat si externe.

Distribuie acest articol!