Noul SAAB 9-5 Sedan - inceputul unei noi ere
09.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noul SAAB 9-5 Sedan marcheaza startul unei noi ere pentru marca SAAB. Forma curata, sculptata inglobeaza puritatea designului scandinav iar expresia parbrizului curbat reverbereaza mostenirea aviatica a SAAB. Cu stilizarea frontala inspirata de mult premiatul concept Aero X si cu o caroserie masiva, joasa, noul 9-5 vesteste introducerea unui limbaj de design mai curajos, mai expresiv.

Matricea trasaturilor high-tech din oferta contin: un head-up display inspirat din aviatie (Pilot HUD); iluminare adaptiva (Bi-Xenon Smart Beam); tempomat adaptiv; sasiu adaptiv SAAB DriveSense cu control al amortizarii in timp real; deschidere portiere si pornire a masinii fara cheie; aer conditionat controlabil pe trei zone; asistenta dinamica la parcare si SAAB XWD cu unitate eLSD, liderul industriei in sisteme de tractiune pe toate rotile. Acesta din urma, deja disponibil pe SAAB 9-3, este oferit la lansare cu toate motorizarile, exceptand motorul de 1,6 litri benzina si cel de 160 CP turbodiesel.

Toate motoarele sunt turbo, incepand de la numai 1,6 litri si continua mai departe strategia de “rightsizing” a motorizarilor SAAB, pastrand atentia pe performanta responsabila pe parcursul dezvoltarii unor motoare cu 4 cilindri relativ mici si foarte eficiente. Se poate alege intre trei combustibili – benzina, diesel si etanol E85 – iar cu diesel, noul 9-5 oferind emisii de CO2 de doar 139 g/km.

La lansare, oferta de motoare in 4 cilindri cuprinde un motor turbodiesel de 2,0 litri si 160 CP si un motor turbo pe benzina de 2,0 litri de 220 CP. Varful de gama este un V6 de 2,8 litri turbo, de 300 CP si 400 Nm, oferit exclusiv cu SAAB XWD. La scurt timp dupa lansare, se vor mai introduce un motor de 1,6 litri turbo pe benzina, de 180 CP, si unul de 2,0 litri BioPower alimentat cu bioetanol E85. Toate trasmisiile sunt cu 6 trepte.

Disponibil in versiunile Linear, Vector sau Aero, sedanul 9-5, definit si echipat de SAAB pentru a concura in segmentul premium, reprezinta cel mai avansat model din punct de vedere tehnologic produs de companie pana in prezent. Va fi produs in uzina de casa SAAB din Trollhattan, unde a fost conceput si dezvoltat.

Fisiere atasate

Fisa_SAAB_9-5_2010

Distribuie acest articol!