Noul Suzuki Swift - acelasi look, dar pe o platforma noua
11.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ne pare rau pentru cei care vor fi dezamagiti, privind imaginea alaturata. Da, acesta este nou Swift, chiar daca, la prima vedere, pare cel mult un facelift al modelului existent pe piata de ceva ani. Insa cei de la Suzuki ne dau asigurari ca este un automobil complet nou. Trebuie sa-i credem pe cuvand, chiar daca look-ul este acelasi. In fond, de ce ar fi trebuit schimbat aspectul acestui model, cat timp este unul dintre cele mai reusite din segmentul super-mini?

Prezentarea oficiala a avut loc ieri, la fabrica Suzuki din Esztergom, Ungaria, acolo unde se asambleaza Swift. Evenimentul a fost onorat cu prezenta unor personalitati de prim rang, in frunte cu premierul maghiar Viktor Orban, ambasadorul Japoniei la Budapesta, Tetsuo Ito, si presedintele Suzuki Motor Corporation, Osamu Suzuki.

Toate dimensiunile de gabarit au crescut usor, iar greutatea totala a scazut, in timp ce rigiditatea caroseriei a crescut. Platforma tehnica este noua, iar motorizarile sunt si ele improspatate. Noul motor de 1,2 litri pe benzina, de 94 CP, cu Dual VVT (consum mediu de 5,0 litri/100 km), inlocuieste vechiul propulsor de 1,3 litri. Optional, poate fi livrat cu transmisie automata. Motorul diesel de 1,3 litri furnizeaza acum 75 CP, cu un consum mediu de 4,2 litri/100 km.

Deocamdata nu au fost furnizate imagini oficiale cu interiorul noului Swift, insa conform informatiilor vehiculate in presa, acesta se inspira mult de la nou sedan compact Kizashi. In scurt timp, Suzuki va inclocui si versiunea Swift Sport. Pana atunci, insa, urmeaza lansarea pe piata europeana, programata pentru la toamna.

Distribuie acest articol!