TVR isi reia productia, dar in Germania
28.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Prima informatie despre relansarea uneia dintre cele mai exotice marci britanice de automobile, TVR, a aparut anul trecut. Se vorbea inca de atunci despre lansarea unui nou model, cu ocazia celebrului Goodwood Festival of Speed, de luna viitoare. Ca motorizare, era avansat un V8 de circa 500 CP, de provenienta Ford sau Corvette, pretul masinii urmand sa nu depaseasca 80.000 de euro.

Renasterea TVR nu se va produce in Marea Britanie, cum ne-am fi asteptat, ci in… Germania! Si asta pentru ca firma germana Gullwing, condusa de Juergen Mohr, a obtinut dreptul de a produce automobile TVR, de la proprietarul marcii, rusul Nicolai Smolenski, altfel un personaj enigmatic. Asadar, TVR paraseste vechea uzina din Lancashire, care a ramas la vechiul proprietar al marcii. In alta ordine de idei, Gullwing mai detine dreptul de productie pentru originalul AC Cobra cat si pentru replicile legendarului Mercedes 300SL.

Juergen Mohr da asigurari ca noile automobile TVR vor fi cele mai bune fabricate vreodata. Se pare ca va fi o versiune modificata a modelului TVR Sagaris, dotata fie cu un V8 de 443 CP, fie cu actualul propulsor de pe Corvette C6, care poate avea 656 CP, intr-o versiune de top.

Distribuie acest articol!