Volkswagen Jetta, a sasea generatie
15.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa luni intregi de speculatii pe tema viitorului Volkswagen NCS (New Compact Sedan), noutatea a fost dezvaluita oficial astazi, pe internet. Cea de-a sasea generatie VW Jetta surprinde prin dimensiunile generoase. Construita pe o platforma noua (Volkswagen a renuntat sa mai foloseasca aceeasi platforma pentru Golf si Jetta), masoara 4,64 metri in lungime. Avantajul se regaseste la spatiul pentru picioare la locurile din spate, precum si la portbagaj.

Desenata sub directia lui Klaus Bischoff (seful de design pentru brandul Volkswagen) si Walter de Silva (responsabilul cu designul la Volkswagen Group), Jetta se inspira din conceptul NCC, prezentat la Detroit, si adopta noile elemente de stil ale marcii, cunoscute deja de la Golf, Polo sau Scirocco. Asadar, un plus de eleganta, comparativ cu precedenta generatie.

Motorizarile vor fi turbo, patru pentru piata americana si cu doua mai multe pentru cea europeana. Vorbim de propulsoare TSI de 1,2 litri (105 CP), 1,4 litri (122 CP si 160 CP) si 2,0 litri (200 CP), respectiv TDI de 1,6 litri (105 CP) si 2,0 litri (140 CP). In dotarea standard este oferita transmisia manuala, iar cea automata cu dublu ambreiaj, in 6 sau 7 trepte (DSG), figureaza pe lista optionalelor.

Comercializarea va incepe abia la toamna, iar diferitele versiuni de motorizare vor fi introduse treptat in oferta, pana in primavara anului viitor. Pentru Europa vor fi disponibile variantele de echipare Trendline, Comfortline si Highline. Desi, pentru moment, preturile nu au fost dezvaluite oficial, se vorbeste despre un pret de plecare atractiv, de circa 16.000 dolari, pe piata americana.

Distribuie acest articol!