BMW, lider pe piata premium din Romania
16.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cu 689 unitati livrate in primul semestru al acestui an in Romania, BMW se impune ca lider in segmentul premium. In contextul in care piata auto a fost marcata de recesiune si acest an, BMW este printre putinele marci care inregistreaza cresteri si isi consolideaza astfel cota de piata. Fata de 487 unitati livrate in 2009, performanta din primele 6 luni ale acestui an inseamna un plus de 41,5%.

Cu 174 unitati livrate in primele 6 luni (107,5% fata de aceeasi perioada din 2009), BMW X5 ocupa in continuare prima pozitie in mixul de modele ale marcii pe piata romaneasca. De altfel, BMW ocupa prima pozitie in categoria modelelor SUV premium. BMW X6 (128 livrari), BMW X3 (79 livrari) si nou lansatul BMW X1 (69 livrari) intaresc pozitia de lider si aprecierea de care BMW se bucura in acest segment.

Calendarul de lansari a sustinut de asemenea cresterea marcii. BMW X1 si BMW Seria 5 Gran Turismo au deschis segmente complet noi pentru marca si au adus volume suplimentare.  In acelasi timp, noile BMW Seria 5 si  BMW X5, prezentate in prima parte a acestui an, au intarit suplimentar pozitia marcii pe segmentele respective. Cumulat, livarile pentru BMW Seria 5 Sedan in primele 6 luni au inregistrat o crestere de 25% si se incadreaza pe un trend ascendent important.

Pentru perioada imediat urmatoare, calendarul de lansari va fi un element important care poate sustine cresterea in viitor. Pentru sfarsit de an, cel mai important eveniment al marcii va fi lansarea noii generatii BMW X3. Din septembrie, modelele BMW Seria 5 Sedan si Gran Turismo vor primi pentru prima data in echipare sistemul xDrive, atat de apreciat pe piata din Romania. Familiei de modele BMW Seria 5 i se va alatura, tot din septembrie, si versatilul Touring.

La nivel mondial BMW a inregistrat o crestere cu 14,1%, atingand  585.755 unitati. Cea mai importanta piata pentru BMW ramane Germania. In contextul unei contractii generale a pietei cu 28,7%, BMW este singurul brand premium care a inregistrat o evolutie pozitiva (120.262 unitati, in crestere cu 1,1%). SUA ramane a doua piata ca numar de livrari, in timp ce China depaseste pentru prima data Marea Britanie, pentru a urca pe pozitia a treia.

Cumulat pentru marcile BMW, Rolls-Royce si MINI, BMW Group a inregistrat un total de 696.026 livrari, ceea ce inseamna o crestere de 13,1% fata de anul precedent. Pana la final de an se estimeaza atingerea cifrei de 1,4 milioane automobile livrate, un plus de 10% fata de anul precedent.

Distribuie acest articol!