Ferrari 458 Italia - incendiu la bord!
22.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Printre riscurile existente la bordul unui automobil se numara si cel de incendiu. Chiar daca, de-a lungul timpului, tehnologia a evoluat spectaculos, acest risc nu a fost eliminat complet. Dupa cum vom vedea mai jos, el nu ocoleste nici cele mai spectaculoase si scumpe automobile, asa cum este noul Ferrari 458 Italia.

Minunatul 458 Italia din imaginea de mai sus a luat foc din senin, saptamana trecuta, in plin trafic, pe una din strazile Parisului. Cel mai probabil, incendiul a fost favorizat de supraincalzirea motorului, din cauza rularii cu viteza mica, in conditii de trafic aglomerat. Din fericire, reactia rapida a celor aflati in zona si folosirea catorva extinctoare au limitat pagubele. Doar partea laterala stanga, din spatele caroseriei, a fost distrusa de flacari.

Nu de acelasi noroc a avut parte un alt proprietar de Ferrari 458 Italia, care si-a vazut supercar-ul redus la gramada de cenusa din a doua imagine. Incidentul a avut loc zilele trecute, undeva in sudul Frantei. Scenariul a fost acelasi: bolidul a inceput sa scoata un fum negru si gros, dupa care au aparut flacarile. Diferenta a fost ca, de aceasta data, au lipsit binevoitorii cu extinctoare. Si astfel, din masina a ramas doar o gramada de resturi ale elementelor mecanice, in timp ce caroseria s-a transformat pur si simplu in cenusa.

Cele doua intamplari nefericite, petrecute la un interval de doar cateva zile si vizand acelasi model, nu aveau cum sa nu dea nastere la speculatii referitoare la o posibila problema pentru Ferrari 458 Italia. Mai ales ca, se stie, modelele supersportive au fost mereu predispuse la "combustie spontanta"…

Distribuie acest articol!