Mercedes: noutati radicale la viitoarea generatie Clasa A si B
23.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cele mai mici modele din gama Mercedes-Benz, care fac parte din Clasa A si Clasa B, sunt asteptate sa se innoiasca in cursul anului viitor, atunci cand se va lansa noua generatie pentru ambele familii de modele. Primele detalii oficiale ar putea fi prezentate chiar in aceasta toamna, in cadrul Salonului de la Paris.

Joachim Schmidt, director de vanzari si marketing la Mercedes, a declarat ca noua generatie va avea nu mai putin de patru declinari, spre deosebire de doar doua, cate are actuala generatie. Astfel, germanii spera sa acopere si anumite segmente de nisa. Aceasta flexibilitate in configurare este conferita de o noutate radicala: abandonarea arhitecturii de tip “sandwich” la caroserie, in favoarea uneia mai conventionale. Castigul se va regasi in privinta fanteziei designului, dar si la folosirea unor motorizari care nu au fost create special pentru aceasta categorie. Reversul este ca implementarea versiunilor electrice va fi mai dificila. Noile modele nu vor mai avea avantajul platformei dispuse dupa vechiul concept, care avantaja dezvoltarea propulsiei cu baterii.

Ca stil, noua generatie se va inspira din conceptul F800 Style, la fel ca viitorul CLS. Noua Clasa A va avea un look mai apropiat de cel al unei compacte clasice cu hayon, in timp ce formatul monovolum al Clasei B va fi pastrat, asa cum lasa sa se intrevada conceptele prezentate pana acum (foto). Mercedes vrea sa exporte noua Clasa B in SUA, incepand din 2012, ba chiar sa completeze oferta cu o versiune de top, sub sigla AMG. Presa de specialitate da ca posibile si versiunile crossover cu tractiune integrala (BLK) si coupe (BLS).

Distribuie acest articol!