Peugeot 508, noua nava amiral
14.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot isi innoieste oferta in partea superioara a gamei, prin lansarea noului model 508, prevazut sa-si faca debutul pe piata la inceputul anului viitor. Pentru Peugeot, 508 este echivalentul noului C5 de la marca sora din Grupul PSA, Citroen. In acelasi timp, 508 este primul model din gama care adopta noul limbaj stilistic Peugeot, prefigurat de conceptul SR1.

Noua nava amiral de la Peugeot se vrea eleganta, capabila sa transmita un mesaj puternic si sa concureze de la egal la egal cu senatorii de drept din aceasta categorie, modelele germane. Pentru piata europeana, Peugeot 508 va fi produs in Franta, la fabrica de la Rennes La Janais, acolo unde PSA a produs anul trecut peste 120.000 de unitati Citroen C5 berlina si break, Peugeot 407 berlina, break si coupe, Citroen Xsara Picasso, Peugeot 607 si Citroen C6. In acelasi timp, pentru piata chineza, productia va demara anul viitor, in uzina de la Wuhan. Premiera mondiala este programata pentru la toamna, la Salonul de la Paris.

Peugeot anunta ameliorari semnificative in privinta calitatii si a tinutei de drum, precum si la capitolul eficienta energetica. Noul 508 va dispune de sistem e-HDI (stop&start de ultima generatie) si tehnologie Hybrid4. In aceasta configratie si cu transmisie pe toate rotile, emisiile de CO2 vor fi, in medie, de 99 g/km. Ca dimensiuni, se va incadra in segmentul mediu-superior, cu 4,79 m lungime in versiunea berlina, respectiv 4,81 m pentru break.

Distribuie acest articol!