Viitorul in stil Porsche: de la 918 Spyder de serie, la modele electrice
29.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

In sfarsit, zvonurile sunt confirmate oficial: Porsche a anuntat dezvoltarea unui nou model de serie, pe baza spectaculosului concept cu propulsie hibrida plug-in 918 Spyder, prezentat in primavara, la Salonul de la Geneva. Constructorul german nu a precizat cand va lansa versiunea de serie, despre care presa auto spune ca va fi comercializata la un pret de circa 630.000 de dolari. In schimb, Porsche anunta ca viitorul 918 Spyder va fi dezvoltat la Weissach si se va asambla la Zuffenhausen, intr-o serie limitata.

In alta ordine de idei, Porsche a anuntat recent ca va dezvolta, in scopul cercetarii, modele cu propulsie electrica, in cadrul conceptului Porsche Intelligent Performance. Este vorba de trei autovehicule de cercetare care au la baza modelul Boxster cu propulsie exclusiv electrica si cu care va participa la teste practice in cadrul programului Stuttgart – Regiune Model pentru Electromobilitate.

Aceste trei modele electrice Boxster sunt concepute astfel incat sa ofere, prin testare, informatii initiale importante cu privire la noile componente ale propulsiei electrice si la sistemele de baterii pentru propulsia exclusiv electrica. Pentru inceputul anului 2011 este prevazut startul testului practic, care are ca obiectiv, printre altele, si relevarea informatiilor asupra infrastructurii necesare pentru electromobilitate, asupra comportamentului utilizatorilor si a cerintelor cu privire la produsele viitoare.

Distribuie acest articol!