Ford Mondeo, cu facelift Kinetic
27.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea revizuita a celui mai mare turism Ford de pe piata europeana este expusa in premiera, zilele acestea, la Salonul Auto de la Moscova. Comercializarea va incepe chiar din sepembrie. Calandrul trapezoidal, parasocurile redesenate, luminile de zi si stopurile cu LED se constituie intr-o serie de mici retusuri ale design-ului Kinetic, care dau o nota de prospetime "noului" Mondeo.

Printre noutati se numara doua motoare de top – 2,0 litri turbo EcoBoost de 240 CP si Duratorq TDCi de 2,2 litri si 200 CP. Acesta din urma are un consum mediu de 6,0 litri/100 km si este capabil de acceleratii 0-100 km/ora in 8,1 secunde (8,3 secunde pentru break). La randul sau, motorul pe benzina de 2,0 litri are un consum de 7,7 litri/100 km, accelereaza in 8,1 secunde (8,3 pentru break) si are viteza maxima de 246 km/ora (241 km/ora pentru break).

Asa cum ii sta bine unui varf de gama, noul Mondeo este echipat cu tehnologie de generatie noua – alerta pentru depasirea involuntara a liniei de marcaj, detector pentru vigilenta soferului, supravegherea unghiului mort, etc. Lansarea versiunii facelift are loc mai devreme decat era prevazuta initial, iar preturile nu au fost inca anuntate.

Distribuie acest articol!