Legendara Lancia Stratos revine intr-o versiune moderna, desenata de Pininfarina
14.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

De cateva zile, o imagine cu un automobil "fantomatic" a facut inconjurul lumii, pe internet. Din speculatie in speculatie, presa auto s-a pus de acord ca este vorba de o noua versiune, moderna, a legendarului model sport Lancia Stratos, unul dintre cele mai spectaculoase automobile care au evoluat in Camponatul Mondial de Raliuri. Marele semn de intrebare era, insa, legat de contextul in care isi face aparitia noul model. Sa fie Lancia pe cale de a revitaliza legendarul model?

In mare parte, misterul s-a dezlegat cateva zile mai tarziu, prin aparitia imaginilor din galeria foto de mai jos. Presa germana a dezvaluit ca noul Stratos a fost realizat de Pininfarina, insa nu la cererea celor de la Lancia! Cel care a avut initiativa este Michael Stoschek, presedintele si proprietarul firmei Brose KG, un nume foarte cunoscut in lumea furnizorilor de piese si subansamble pentru industria auto. Asadar, este doar un unicat, realizat din dorinta unui mare pasionat.

Din pacate, la ora actuala nu se cunosc detaliile tehnice ale noului Stratos. Se pare ca a fost construit pe structura unui Ferrari F430 Scuderia, folosind motorul V8 de 4,3 litri. Nu ar fi o alegere intamplatoare, daca ne gandim ca "originalul" folosea un V6 de 2,4 litri, preluat de la Ferrari Dino. De asemenea, nu se stie nici daca acest automobil va purta, in final, numele Lancia Stratos. Ceea ce nu i-a impiedicat pe cei de la Brose, dupa cum veti vedea mai jos, sa furnizeze imagini in care, alaturi de masina lui Stoschek, apare vechea Lancia Stratos, in versiunea de curse HF din anii 70. In fine, se vehiculeaza si ipoteza conform careia Lancia Stratos ar putea fi realizata intr-o serie extrem de restransa, la fel ca in cazul supersportivei Alfa Romeo 8C Competizione, daca vor exista cereri in acest sens.

Distribuie acest articol!