Noul model Ford produs la Craiova va fi lansat in 2011
12.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Peste aproximativ un an, in septembrie 2011, Ford va lansa in productie, la fabrica de la Craiova, un model complet nou, de clasa mica. Anuntul a fost facut zilele trecute, la Bucuresti, de ex-presedintele Ford Europa, John Fleming. Noul model a fost anuntat initial pentru anul acesta, insa intarzierea investitiilor de la Craiova a dus la amanarea lansarii.

Noul model va fi unul de volum, pe care Ford spera sa-l asambleze la Craiova intr-o cadenta anuala de pana la 150.000 de unitati. Fabrica Ford din Romania va atinge capacitatea maxima de productie de 300.000 de unitati abia peste trei ani, insa asteptarile pentru productia efectiva din 2013 sunt de 225.000 de unitati. Pentru 2012, Ford are in plan lansarea in productie, tot la Craiova, a noii generatii de utilitare Transit Connect, precum si demararea productiei pentru noua generatie de motoare EcoBoost (turbo in trei cilindri, cu injectie directa).

Investitia Ford in fabrica din Oltenia va fi, la final, de 675 milioane de euro. Pana in prezent s-au investit doar 200 milioane de euro. Incepand de anul viitor se vor face noi angajari, totalul salariatilor urmand sa se dubleze, pana la 7.000. Dupa estimarile Ford, circa 80% din productia de aici va fi destinata exportului.

Distribuie acest articol!