Renault Latitude, lansat la Moscova
26.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul Salonului de la Moscova, Renault expune, in aceasta perioada, in premiera mondiala, noul sau varf de gama, limuzina Latitude. Fabricat in Coreea de Sud, noul model foloseste platforma tehnica de la Samsung SM5 si se incadreaza in segmentul berlinelor de gama medie-superioara.

Renault Latitude masoara 4,89 metri lungime si este printre cele mai mari modele din segment (vechiul VelSatis avea 4,86 metri). Pentru inceput, Latitude isi va face aparitia in Rusia, incepand din noiembrie, urmand sa ajunga la inceputul anului viitor in peste 50 de piete, precum Maroc, Algeria, Ucraina sau Orientul Mijlociu. De remarcat ca modelul expus zilele acestea la Moscova este versiunea pentru pietele straine, urmand ca varianta pentru Europa sa fie expusa in octombrie, la Salonul de la Paris.

Renault a ales sa fabrice modelul SM5/Latitude la Busan avand in vedere ca cererea europeana in aceasta categorie este foarte mica. Se estimeaza ca doar 25% din productie va fi destinata exportului. Renault si-a propus sa vanda doar 4.500 de unitati Latitude anual in Europa de Vest, mult mai putin in comparatie cu Laguna, care in prima jumatate a anului s-a vandut pe aceeasi piata in 31.000 de exemplare.

Renault Latitude afiseaza un design discret si elegant, cu proportii clasice, si dispune de spatiu suficient (portbagaj de 477 litri) si numeroase dotari de confort si siguranta. Printre motorizari se numara si un V6 de 2,5 litri si 175 CP, cuplat la o transmisie automata cu 6 rapoarte.

Distribuie acest articol!