SEAT Palma, propunere pentru un sportback spaniol
04.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noul val de modele sportback de la Audi (A5 si, mai nou, A7) incita imaginatia designerilor independenti. Deseori, propunerile acestora depasesc asteptarile, asa cum este si in cazul de fata. Pornind de la A5 Sportback, un designer propune un model similar pentru SEAT.

Designerul a carui identitate este ascunsa sub „codul” pac33 si-a botezat creatia SEAT Palma si trebuie sa recunoastem ca este o propunere reusita, chiar spectaculoasa. Greu de crezut, insa, ca un astfel de automobil si-ar gasi locul in gama constructorului spaniol. Categoria acestor automobile ramane una de nisa, iar aparitia unui sportback nu ar face decat sa accentueze fenomenul de canibalizare a modelelor din Grupul Volkswagen. In plus, situatia delicata a vanzarilor SEAT nu este deloc incurajatoare pentru lansarea unui astfel de model.

Si totusi, la sfarsitul carierei actualului Audi A5 Sportback, ar fi interesant sa vedem productia acestuia transferata la Martorell. Precedentul a fost deja creat prin Exeo, model SEAT derivat din precedenta generatie Audi A4, a carei productie continua sub sigla spaniola.

Distribuie acest articol!