Skoda Superb primeste noul motor 1.6 TDI CR de 105 CP
20.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai mare model din gama Skoda, limuzina de categorie medie-superioara Superb, va avea, in viitorul apropiat, printre motorizari, noul agregat turbodiesel common-rail de 1,6 litri si 105 CP. Este vorba de o motorizare deja binecunoscuta in Grupul Volkswagen, parte din programul de downsizing initiat in ultima perioada la nivel de grup. Pentru Superb, noul propulsor va fi disponibil in cazul ambelor versiuni, limuzina si combi.

Motorul 1.6 TDI CR inlocuieste vechiul propulsor 1.9 TDI, care ani la rand a fost o referinta la Skoda, la fel ca la Volkswagen. Noul motor pastreaza acelasi cuplu de 250 Nm, insa disponibil pe o plaja de turatii ceva mai larga. Consumul si emisiile de CO2 sunt mai mici. Skoda a anuntat un consum mediu de doar 4,1 litri/100 km la limuzina, respectiv 4,3 litri/100 km la combi. Acceleratia 0-100 km/ora ramane neschimbata (in 12,5, respectiv 12,6 secunde), in timp ce viteza maxima a scazut usor, pana la 188, respectiv 186 km/ora.

In alta ordine de idei, Skoda Auto a furnizat un comunicat referitor la modelele pe care le va expune la Salonul de la Moscova, care va incepe saptamana viitoare. Desi presa auto internationala a relatat in ultimele zile despre noul model low cost Skoda Felicia, care ar urma sa fie dezvaluit in cadrul salonului moscovit, in comunicat nu exista niciun cuvant referitor la acesta. Prin urmare, aparitia ar putea intarzia, cu toate ca productia batranei Octavia Tour, model care urmeaza sa fie inlocuit de noul low cost, inceteaza din aceasta luna.

Skoda va expune la Moscova modele deja cunoscute: Superb Combi,  Fabia RS, Fabia facelift si modelul de raliuri Fabia S2000. Cu aceasta ocazie, Superb si Fabia facelift isi marcheaza premiera nationala in Rusia. Constructorul ceh va veni la Salonul de la Moscova cu intreg portofoiul de modele produse in Rusia, la fabrica de la Kaluga, inaugurata in 2007.

Distribuie acest articol!