Lamborghini Gallardo LP570-4 Blancpain Edition
27.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Iata o noutate Lamborghini la care foarte putina lume s-ar fi asteptat: versiunea “civila” a modelului Gallardo angajat in campionatul monomarca initiat de constructorul italian. Lamborghini nu a precizat daca noul LP570-4 Blancpain Edition va fi prezentat in cadrul apropiatului Salon Auto de la Paris. A fost, in schimb, prezentat in premiera la sfarsitul saptamanii trecute, cu ocazia finalei Blancpain Super Trofeo, pe circuitul de la Vallelunga.

Noul LP570-4 Blancpain Edition pastreaza tractiunea integrala, asociata cu propulsorul V10 de 5,2 litri si 570 CP de pe modelul de curse. Acelasi propulsor este folosit si pe modelul de serie Gallardo Superleggera. Acceleratiile sunt demne de circuitele de viteza: 0-100 km/ora in 3,4 secunde si 0-200 km/ora in 10,2 secunde, iar viteza maxima este de peste 320 km/ora. Cantarind doar 1.340 kg, noua editie Blancpain imparte cu Superleggera titlul de cea mai usoara versiune Lamborghini de strada. Raportul dintre greutate si putere este de 2,35 kg pentru fiecare CP.

Editia Blancpain, despre care este de presupus ca va fi una extrem de limitata ca numar de exemplare produse, este vopsita in negru, are un eleron spate in stilul celui de la vechea versiune Countach de curse, iar motorul este acoperit cu un planseu special, al carui rol principal este de optimizare a ventilarii. Materialele ultrausoare, ceramice, se gasesc la diverse subansamble si componente, de la frane si pana la carcasele oglinzilor retrovizoare. Ambianta tipica modelelor de curse este asigurata la interior de finisajele in negru Alcantara cu insertii galbene si o serie de elemente din fibra de carbon.

Lamborghini n-a facut deocamdata nicio precizare referitoare la pretul si data de la care noul Gallardo LP 570-4 Blancpain Edition va fi disponibil la vanzare.

Distribuie acest articol!